Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

A napi standolás ellen tiltakoznak a somogyi vendéglátósok

T I L T A K O Z U N K A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ kezdeményezéséhez csatlakozva ezúton tiltakozunk a jövedéki törvény 2009. február 1-jétől hatályos módosítása ellen, amely a vendéglátó helyekre kötelezően előírja a napi alkohol nyilvántartás vezetését a termékek beszerzésére, értékesítésére, a nyitó- és a záró készlet adataira. Tiltakozásunkat a következő szakmai érvekkel támasztjuk alá: - A világon sehol, sem uniós országokban, sem unión kívüli országokban ilyen adminisztrációs kötelezettséget nem írtak elő a vendéglátásban. - A rendelkezés ellentétes a vállalkozók adminisztrációs terheinek csökkentését célzó kormányhatározattal, pedig az adminisztrációs költségek Magyarországon az uniós átlag kétszeresét is meghaladják. - A rendelkezés értelmetlen, mert az alkoholforgalmazás a jelenlegi jogszabályok szerint is ellenőrizhető a beszerzési bizonylatot (számla, szállítólevél) és az értékesítési bizonylatok (számla, pénztárgép, nyugta) alapján. - A felesleges adminisztrációs kötelezettség és a munkaidő utáni napi méricskélés a vendéglátásban jelentős többletköltséget okoz, hiszen valamelyik alkalmazott az egyébként is pótlékkal terhelt éjszakai műszak végén kénytelen a feladatot elvégezni, a fáradtságból pedig növekszik a hibázás lehetősége, amely megalapozza az ellenőrzések során további bírságok és szankciók alkalmazását. Ez tovább növeli a vállalkozók és az alkalmazottak közötti feszültségeket. - Hosszú távon a magyar vendéglátás hagyományosan jó minősége sérül, mert a nyilvántartási többletterhek miatt szűkülhet a forgalmazott italválaszték. - Az intézkedés a vendéglátó szakma újabb megbélyegzési kísérlete, az értelmetlen és végrehajthatatlan intézkedést már korábban is visszavonták az országgyűlési képviselők. Mindezek alapján a magyar vendéglátás érdekében kérjük a jelentős többletteherrel járó és végrehajthatatlan intézkedés hatályon kívül helyezését. Név Vendéglátó egység neve, címe Aláírás

2008-12-10

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem