Szakmai Egyesületünk a megyében működő kereskedelmi és vendéglátó üzletkörű vállalkozások részére a működésükkel összefüggő tanácsadási, érdekképviseleti, és felnőttképzési szolgáltatást nyújt.


részletek
 



A KISOSZ minő-ségpolitikájának alapja, egyben a Megyei egyesület szlogenje:

"Legjobban védett vállalkozó a tájékozott vállalkozó!"

Ennek megfelelően két fő alap tevékenységünket az érdekképviseleti tevékenységet, tanácsadást és az iskolarendszeren kívüli szakképzési tevékenységet a lehető legjobb minőséggel, minél szélesebb kör kiszolgálásával valósítjuk meg.





Főoldal   Sitemap   Nyomtatás   Kapcsolat
 

Hírek

Napi stndolással kapcsolatos infrmációk

Vendéglátósok kötelező napi standolása eltörlését célzó KISOSZ érdekképviseleti akció tartalmát tekintve eredményes volt, mert az Országgyűlés február 23-án döntött a napi standolás eltörléséről, melyet havira változtatott. Sajtóban elterjedt a hír, hogy márciustól eltörölték a napi standolást ami jó hír, de a korrekt és pontos tájékoztatáshoz hozzátartozik, hogy a törvénymódosítás (T/8661 sz. törvényjavaslat) a Magyar Közlönyben még nem került kihirdetésre, azaz még nem lépett hatályba. A vendéglátósok körében érthető a jogbizonytalanság, ezért állásfoglalást kértünk a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnokságától, akik kifejtették, hogy a nyilvántartás vezetésére kötelezett nem jövedéki engedélyes kereskedők, akkor járnak el jogszerűen, ha a módosítást elrendelő jogszabály hatályba lépéséig a jelenleg hatályos rendelkezéseknek megfelelően teljesítik nyilvántartási kötelezettségüket. A KISOSZ részére írt válaszlevélben ígéretet kaptunk, hogy a kialakult helyzetre tekintettel a Vámszervek a módosítást elrendelő jogszabály hatályba lépéséig nem ellenőrzik a nyilvántartás vezetési kötelezettség teljesítését, így a jelenleg a hatályos jogszabályoknak nem megfelelő nyilvántartás miatt szankciót nem alkalmaznak.

2009-03-12

további híreink
 
Főoldal Tanfolyamok Tanácsadás Csatlakozzon hozzánk Elérhetőségek Adatvédelem